De ESCOLA cursus is een verzameling vrij toegankelijke lesmaterialen, die ontworpen zijn om in een klaslokaal te worden gebruikt door docenten die engineering labs voor hun cursussen gebruiken. Deze leermiddelen – inclusief visuele en interactieve – hebben als doel het verbeteren van de leerervaring van studenten.

Het is geschreven door experts op het gebied van engineering en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen omtrent digitale pedagogiek.

Het is aangetoond dat meer interactie in de klas, de betrokkenheid en participatie van studenten vergroot, wat op zijn beurt ertoe leidt dat studenten beter leren en beter het onderwerp begrijpen. Een van de problemen in de technische sector is dat docenten in het hoger onderwijs vaak niet over de digitale pedagogische vaardigheden beschikken en de meeste voorkeur geven aan de klassieke onderwijsmethoden. Deze ESCOLA-cursus is bedoeld om docenten aan te moedigen deze meeslepende en interactieve leerbenaderingen en digitale leermiddelen te gebruiken om het leren van studenten te verbeteren.

De cursus inhoud is ontworpen voor verschillende doeleinden. De cursus kan worden gegeven als een volledige cursus of delen ervan kunnen worden geïntegreerd om andere cursussen aan te vullen. Alle materialen worden aangeboden als open source en elk onderdeel van deze cursus biedt een verscheidenheid aan extra onlinematerialen zoals casestudy’s en oefeningen over het onderwerp.

Omdat sommige leerlingen de inhoud (of slechts delen ervan) individueel willen leren, worden alle modules en aanvullende leermiddelen ook online aangeboden.

Ook trainers en docenten kunnen de cursus gratis gebruiken. De cursus kan worden gebruikt in een klaslokaal, maar ook als een complete online cursus.

Cursus Onderdelen

Module 1: Digitale inclusive

Module 2: Innovatief onderwijs

Module 3: Afstandsonderwijs

Module 4: Videos, animaties en 3D simulaties

Module 5: Samenwerkend leren in virtuele omgevingen

Elke module bevat verschillende materialen:

  1. Een PowerPoint/PDF-presentatie – Dit is de voorgestelde cursus en bevat materialen en oefeningen. Is het de eerste keer dat je de cursus gaat geven, gebruik deze als startpunt.
  2. Extra materialen – Deze extra materialen helpen de leerervaring te verbeteren en bieden extra informatie, mocht je geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp uit een module.
  3. Quiz – Na elke module is er een quiz om je kennis te testen.

Je kunt de cursus (PowerPoints, extra materialen etc.) downloaden als zip-file.

Download de curus

Klik op de link hieronder op de cursus te downloaden. Om het bestand te openen, klik je met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand en klik je op ‘un-zip’. Hiermee wordt een map geopend waar je alle benodigde bestanden kunt vinden.