Hij die wil leren vliegen in 1 dag, moet eerst leren opstaan, lopen, rennen, klimmen en dansen; je kunt niet vliegend leren vliegen.

Friedrich Nietzsche

Deze cursus is speciaal ontworpen voor docenten in het hoger onderwijs die gebruik maken van engineering labs, zodat zij efficiënt de kwaliteit van de leerervaring van studenten kunnen verbeteren met behulp van visuele en interactieve tools.

Het is een gratis cursus, waar je op elk moment mee aan de slag kunt gaan. Online leren biedt meer tijd om volledig de informatie in je op te nemen.

Hoeveel tijd heb je nodig om de cursus helemaal af te maken? Net als met alles in het leven, haal je het optimale uit de cursus en jezelf als je een doel stelt. De cursus bestaat uit 5 modules en is op zo’n manier ontworpen dat je elke module apart tot in detail kunt bestuderen en om je een groter begrip te geven van het geheel.

De cursus is modulair en je kunt zo in- en uitstappen bij elke module die je wilt. We raden echter aan om te beginnen bij het cursusoverzicht en daarna de modules 1 – 5 in deze volgorde door te lopen. Elke module bevat een algemene presentatie over het onderwerp (links in de tabel beneden) en daarna enkele extra materialen zoals oefeningen, een handboek en video’s (aan de rechterkant).